Vaskeanvisning for Sirri beklædning og uldtøj generelt

Hvis kun ærmerne er beskidte, eller der er enkelte pletter

Brug en våd klud med natursæbe og gnid eller vask, hvor nødvendigt. Vrid og glat ud. Du kan købe en god uldsæbe uden enzymer i Wadils online shop.

Hvis tøjet er jævnt beskidt

Vask det som håndvask i natursæbe. Du kan også vaske det i vaskemaskine på uld program i 30°. Centrifuger tøjet og stræk det til din størrelse. Lad det tørre fladt. Hvis tøjet har knapper, knap op inden vask i maskine!
Hvis tøjet er nubret. Børst tøjet med en stiv børste, og det bliver som nyt. Vær opmærksom på ikke at børste det på tværs, men langs strikretningen.

Hvis tøjet er for snavset her og der

Læg en våd klud, evt. et viskestykke eller håndklæde, ud over tøjet og pres med et varmt strygejern. Tøjet giver sig og kan let formes, så det passer.

Vedligeholdese af Clemente filtsko

Hvis det bliver nødvendigt at vaske skoene, skal det ske i lunkent vand tilsat uldsæbe og/eller uldkur, for at genindfedte ulden. Filtskoene ligger i sæbevandet en stund og skylles derefter nogle gange med lunkent vand. Skoene må ikke vrides, men skal presses roligt. Prøv at undgå, at ruskindssålen bliver våd.

Når filtskoene bliver brugt, laver ulden små totter/fnuller på overfladen. De er dog lige til at pille af, og bagefter ser skoene nydelig ud igen.

Ruskindssålen kan behandles med tekstilimprægnering.